Beige

Denne kaninenes opprinnelse er man ikke helt sikker på. Noen sier at rasen stammer fra England, mens andre sier at navnet er hentet fra stedet den ble oppdrett for første gang, Beige, en by i Belgia. De som mener den stammer fra Belgia, sier denne kaninen ble importert til Storbritannia på slutten av 1890-tallet og ble først vist frem som et showdyr i 1905. Beige-kaninen vokste i popularitet og i 1918 ble Beige-klubben grunnlagt. Det ble snart den mest populære kaninrasen i Storbritannia. Rasen ble eksportert til Amerika rundt 1915 og i 1919 ble den akseptert av American Rabbit Breeders Association (ARBA).

Generell beskrivelse

Beige kanin er stor og veier et sted mellom 8 og 12 kilo. Den har en halvbuet, eller mandolinformet, kropp. Den har en slank lang midje, en bred rygg og et stort rundt ansikt. Denne rasen har store ører som vanligvis måler 8 cm eller mer når den er fullvoksen. Ørene står vertikalt på hodene deres og danner en V-form.

Pels

Beige kaninen har en tett, myk pels som ruller tilbake når den strykers. Som hund og katter, vil også kaniner vanligvis røyte mer i løpet av høst- og vårmånedene, men siden Beigens pels er kort, vil du ikke merke det så mye som med andre raser. Skulle du oppdage at kaninen din ser ut til å røyte for mye, bør du bare børste den en eller to ganger i uken utendørs med en glidebørste.

Farger

Beige kanin kommer i en rekke farger, men bare tre aksepteres av ARBA. Dette inkluderer solid blå, solid svart og blåøyet hvit (BEW).

Pleiebehov

På grunn av sin store størrelse krever Beige et stort bur for å leve et lengre og komfortabelt liv. Hvis du planlegger å holde en Beige utendørs, trenger den et trehus som heves fra bakken og har en inngjerdet bunn med en rampe. Innendørs bur skal ha en netting på sidene og en plastbunn hvor sengetøy eller aviser plasseres. Noen kaninbur har også en bunn av netting, men dette er hardt på kaninens poter og slike bur må alltid ha sengetøyet eller noe annet mykt og behagelig i bunn. Sørg for å rengjøre buret minst en gang i uken.

Beige kaniner er energiske kaniner som absolutt elsker å utforske omgivelsene sine. Skal du slippe kaninen innendørs må du passe på at rommet er sikret riktig. Beige kaninen elsker å gnage og både møbler og ledninger kan få hard medfart. Hvis du tar med kaninen utendørs, må det skje i et godt inngjerdet område. Beige kaninen er utrolig rask og hopper lett over et gjerde på en meter i høyde.

Diett

Som de fleste kaniner, vil de leve et langt, sunt liv så lenge de får tilbringe mye tid utendørs og gitt en diett med 70 prosent høy og resten en blanding av pellets, frukt, grønnsaker og grønne grønnsaker. Noen matvarer som kan være farlig for kaninen din, inkluderer frø fra frukt som epler og pærer, da de inneholder små partikler av cyanid, som til tross for at de er harmløse for mennesker, kan de skade kaninen din. Bark og kvist fra kirsebærtre bør også unngås, det samme gjelder rabarbra (det inneholder oksalsyre som hindrer absorpsjon av kalsium) og sopp. 

Helse

Den beste måten å forebygge helseproblemer er å sikre at kaninen har en diett av mye høy. Hvis kaninen utvikler diaré på grunn av et dårlig kosthold, kan deres skitne pels tiltrekke seg fluer i de varmere månedene (spesielt hvis det er ute), og hvis kaninen ikke klarer å stelle seg selv riktig, kan fluene legge egg i pelsen. For å unngå dette må du sørge for at kaninen spiser et balansert kosthold og kontroller pelsen deres for eventuelle fluer.

Privacy Policy