Dvergvedder

Dvergvedder er en kaninrase som stammer fra Nederland. En nederlandsk oppdretter ved navn Adriann de Cock, ønsket å kombinere egenskapene til en fransk lop og en nederlandsk dverg, som er to helt forskjellige raser. Det første kullet på seks var imidlertid ikke vellykket, ørene var oppreist og pelsen var ikke lik det vi i dag kjenner hos en Dvergvedder. Etter flere mislykkede forsøk lyktes Cock til slutt da han tok inn en engelsk lop i rekken.

Generell beskrivelse

Dvergvedder er en dvergkanin, noen som betyr at den skal veie ca. 4 kg når den er fullvoksen. De har en bred, kort kropp, noe som gir dem en kompakt kroppsform. Deres mest kjente trekk er deres store pelsdekkede ører, som faller ned på hver side av hodet..

En Dvergvedders pels er av middels lengde og meget tett. Pelsen krever ikke mye pleie for å holde den i god stand. Det holder om man børster den godt et par ganger pr. måned. Når våren kommer, kan du merke at kaninen din begynner å slippe litt mer pels enn vanlig, så det kan være lurt å børste dem hver dag i denne perioden om man ikke vil ha pels over hele huset.

Dvergvedder er gjenkjent i en rekke farger og grupper. De er delt opp i to klassifiseringer; solid (kun en farge) og splittet (flere deler med opp til tre ulike farger). Noen eksempler på fargene til en Dvergvedder er kastanje, agouti, chinchilla, sjokolade og opal.

Pleiebehov

For å holde en Dvergvedder glad og sunn krever det ikke mye tid og krefter i forhold til en hund eller katt for eksempel. Deres diett og balansen mellom innendørs- og utendørsaktivitet, er to av de viktigste aspektene for en lykkelig Dvergvedder. En kanins kosthold består av 70 prosent høy av god kvalitet og resten en balansert blanding av frukt, grønnsaker, pellets og grønne grønnsaker. Det kan hende du finner at kaninen foretrekker en type frukt fremfor en annen. Det kan være lurt å bruke litt tid på å finne ut hva kaninen din liker best. Dvergveddere er relativt lett å trene opp og med rett godbit for hånden kan du oppnå resultater raskt. Som alle andre kaniner trenger også Dvergvedder et bur med bunn av tre eller aviser og tøy. Det er viktig at du beskytter de sarte potene og rengjør buret hver dag.

Helse

Dvergveddere er ikke utsatt for arvelige helseproblemer, men det betyr ikke at man ikke må passe på. Et sunt godt kosthold, godt med mosjon og et par turer til dyrlege hvert år for sikkerhets skyld, vil kunne sikre at du har gleden av et sunt og lykkelig kjæledyr i mange år. Det eneste man må passe på med en Dvergvedder er, som med alle kaniner, tennene. Sørg for at du regelmessig sjekker tennene for overgrodde tenner som kan vokse inn i kjeven og bli svært smertefulle. En diett med rikelig med høy vil sørge for at dette ikke skjer, da høy naturlig sliter ned kaninens stadig voksende tenner.

Temperament

For å virkelig la en Dvergvedders personlighet blomstre, er det viktig å gi dem rikelig med tid utenfor buret. Kaniner bør slippes ut av sine bur med tilgang til å vandre rundt i minst et bestemt rom, om ikke hele huset. Akkurat som oss mennesker trenger en Dvergvedder å strekke litt på bein, få litt solskinn og mest av alt, sosialisere med deres favorittmennesker. Disse små kaninene er fantastiske kjæledyr, enten det er for en enkelt person, et par eller en familie med yngre eller eldre barn. En Dvergvedder er en relativt aktiv kanin og vil elske å tilbringe litt tid utendørs når temperaturene er helt riktige. Om kaninen ikke vil gå ut er det trolig bare temperaturen den ikke liker.

Privacy Policy