Hermelin

Hermelin ble først utstilt på 1880-tallet i Frankrike og ble anerkjent i USA på 1920-tallet. Det opprinnelige navnet på Hermelin var den Japanske kaninen, men det ble droppet under første verdenskrig.

Generell beskrivelse

Denne kaninen har en kommersiell kroppstype, vanligvis veier den fra 6,5 ​​kg til 9,5 kg og har et ganske bredt hode i forhold til andre kaniner.

Pels

Hermelin-kaniner har kort pels som ikke trenger mye vedlikehold for å holdes ren. Røyting er minimal, men hvis du er bekymret for mengden pels som kan befinne seg på klær og møbler, bør du børste kaninen med en wirebørste en gang i uken eller etter behov. Kaniner som lever innendørs vil vanligvis ha en finere pels enn utendørskaniner, men om du har den utendørs kan du lett rengjøre den med et fuktig håndkle. Under ingen omstendigheter bør du gi kaninen et bad, da dette utsetter den for enormt stort stress og kan gi dem et hjerteinfarkt som kan resultere i døden.

Farger

Hermeliner kalles ofte “kaninenes klovn” grunnet deres unike farger og markeringer. Det er faktisk to typer Hermelin; Magpie og Japansk. Japanske Hermeliner er vanligvis oransje og kombinert med enten lilla, sjokoladebrun, svart eller blå. Magpie Hermelin på sin side er vanligvis hvite kombinert med enten blå, svart, sjokoladebrun eller lilla. For å kvalifisere seg til American Rabbit Breeders Association’s Standard of Perfection, må Hermeli- kaniner ha 3-delt frontal endring. Dette betyr at ørene må være forskjellige farger, ansiktet må også være forskjellige farger, mens brystet og bakbeina skal være to forskjellige farger.

Pleiebehov

Kaniner trenger et bur som er tilstrekkelig stort for å tilbringe mesteparten av dagen der. Hvis du har et bur utendørs, bør det heves og ha nok plass til at kaninen kan strekke bena ut komfortabelt. Det bør også ha en rampe som senker ned til bunnen av inngjerding, slik at kaninen kan føle noe gress under føttene. Innendørskaniner bør ha en bur som også gir dem nok plass til å strekke seg ut. Sengene deres bør rengjøres hver dag slik at de kan legge seg ned på rent, mykt sengetøy.

Diett

En Hermelin-kanins diett er som alle andre kjæledyrkaniner ved at den skal bestå hovedsakelig av høy, helst rundt 70 prosent. Resten av kostholdet deres bør være en sunn blanding av pellets, grønnsaker og frukt. Før du forer ny frukt og grønnsaker til kaninen, må du sørge for at det ikke forårsaker skade på kaninen din. Hvis du er usikker, er det enkleste å ikke mate den med ting du er usikker på. Noen overraskende matvarer, som faktisk er farlige for kaniner, inkluderer løk, purre, gressløk og sennepsfrø. I motsetning til populær tro bør ikke kaniner mates med mye salat, da det inneholder lactucarium, som vil gi din kanin diare. Det er mange andre grønne grønnsaker og andre grønnsaker du kan mate din kanin med som fersken, brusselspirer og fennikel.

Hermeliner er aktive, lykkelige skapninger som trenger mye utendørstid for å binde seg med sin menneskelige familie. Mens du er på jobb, er det best å ha dem i buret hvor de er trygge fra skade, men mens du er hjemme og lager middag eller gjøre andre gjøremål, bør de få lov til å streife omkring rundt huset slik at de kan få litt trim og interaksjon med sine eiere.

Helse

Hermelin-kaniner har ingen kjente rasespesifikke helseproblemer, men de er utsatt for andre vanlige kaninproblemer, inkludert overgrodde tenner. I motsetning til mennesker fortsetter tennene til en kanin å vokse godt inn i voksen alder, faktisk stopper de aldri med å vokse! Derfor er det viktig at kaninen har en diett med mye høy som hjelper dem slite ned tennene.

 

Privacy Policy