Dverghare

Dvergharen tok sine første skritt i Nederland da en gruppe på fem menn, ledet av Jan Meyering, jobbet i 30 år for å utvikle en standardisert liten kanin som ville bli akseptert og var tilgjengelig i en rekke farger. For å opprette denne rasen parret de all-hvite Hermelinkaniner med lokale innfødte kaniner, så vel som mange andre raser, både små og store. Dverghare ble anerkjent som egen rase i Nederland i 1940. Bare 17 Dvergharekaniner overlevde andre verdenskrig og i 1947 ble flere engelske oppdrettere gitt 9 avkom i ulike farger og nyanser for å bygge opp rasen. I 1950 anerkjente også British Rabbit Council den nye rasen. The American Rabbit Breeders Association (ARBA) aksepterte Dverghare som en anerkjent rase i 1969 og i dag er den en av de mest populære kaninene i verden.

Generell beskrivelse

Dvergharekaniner har ganske store øyne i forhold til resten av sin kompakte kropp, noe som gjør dem til en meget søt kanin. De har korte, små ører som sitter høyt på hodet og ansiktet er rundt og kort. Når de er fullvoksen ligger vekten på ca 2,5 kg.

Pels

En Dverghare har en kort til middels lengde pels som er myk og som ikke trenger mye pleie. Skulle du oppdager at kaninen din røyter mer enn vanlig, skyldes dette bare tiden på året. Hvis du ønsker å redusere mengde pels kan du børste kaninen opp til flere ganger i uken med en myk børste. Husk at kaniner aldri skal bades, da dette utsetter dem for stor stress og kan forårsake hjerteproblemer. Hvis kaninens pels er skitten, må man heller rengjøre den med en fuktig klut.

Farger

Dvergharer kommer i mange farger som er akseptert av ARBA. Dette inkluderer chinchilla, skilpadde, sable point, black silver marten, blue tan, oransje, chocolate himalayan, med flere. Det er ingen spesielle markeringer på denne kaninen som gjør at denne rasen skiller seg ut fra enhver annen dvergkanin.

Pleiebehov

Et godt kosthold er sannsynligvis et av de viktigste aspektene når det kommer til pleie av en kanin. To ting bør gis i ubegrensede mengder for å sikre at kaninen din er godt foret og deres helse opprettholdes: friskt vann og høy av god kvalitet. Pellets, frisk frukt, grønnsaker og grønne grønnsaker bør bare utgjøre 25 prosent av kostholdet, eller til og med bare gis sporadisk som godbiter. Noen kaninsikre grønnsaker inkluderer gulrøtter, fennikel, brokkoli og agurk. Hva gjelder frukt, bør man styre unna alle frukter med høyt sukkerinnhold. Epler uten frø er perfekt for kaniner, dog kun i små mengder.

Dverghare er en liten kanin, faktisk en av de aller minste av dvergkaninene. På grunn av sin lille størrelse, anbefaler vi at denne kaninen holdes innendørs for å holde dem trygge fra rovdyr og elementene. Burene bør være laget av netting og ha en plastbunn med aviser eller sengetøy i bunnen. Sengetøy bør rengjøres hver dag for å bli kvitt avføring og skit.

Helse

Dvergharekaniner kan være sjenerte og litt skvetten. Dvergharer har også en tendens til å være mer utsatt for å utvikle malokklusjon. Malokklusjon oppstår når en kanin har en vekstperiode og kjeven og tennene ikke vokser med samme hastighet. Dette kan medføre problemer med tygging i perioder og tennene vil ikke være i stand til å bli slitt ned. Overgrodd tenner kan også være et problem hos andre kaniner hvis deres diett ikke hovedsakelig består av høy. Hvis dette skjer, kan malokklusjon rettes med en tur til din lokale veterinær, hvor de trimmer kaninens tenner.

Temperament

I motsetning til andre mini- og dvergkaniner som liker menneskelig tilstedeværelse, kan det ta en Dverghare en god stund før de skjønner at du ikke mener dem noe vondt. På grunn av deres naturlig skvettenhet, anbefaler vi ikke denne kaninen til familier som har små barn.

Privacy Policy