Løvehode

Løvehodekaniner stammer fra Belgia der oppdrettere bestemte seg for å parre en sveitsisk rev med en nederlandsk dvergkanin. Resultatet ble en genetisk mutasjon med en stor mane av pels rundt hodet, slik man ser på løver, og derav navnet Løvehode. Løvehodekaniner vokste enormt i popularitet i Europa og gjorde sin vei over til USA på slutten av 1990-tallet. I 2014 ble denne rasen offisielt akseptert i American Rabbit Breeders Association (ARBA). Løvehodekaniner har et høyt hodefeste, en kompakt kropp som ikke bør overstige 6 kilo og ører mellom 4 og 6 cm i lengde.

Pels

En Løvehodekanin bærer sin spesielle pels med stolthet. For å opprettholde det myke, matte utseende, må de børstes minst en gang i uken i perioder der de ikke røyter. Når tiden kommer for å fornye pelsen, røyter Løvehodekaniner enormt og børsting er påkrevd hver dag. Løvehodekaniner finnes med to typer “maner”. De kan ha en enkel mane (en sprudlende, tynn mane rundt hodet, ørene, haken og noen ganger på brystet) eller en dobbel mane (som enkel manen, bare mye tykkere og ull på flankene som noen refererer til som et “skjørt”). Lengden på ulla rundt hodene deres overstiger vanligvis ikke 5 cm i lengde.

Farger

I henhold til ARBA-standarden er Løvehodekaniner anerkjent i svart, sjokolade, blå, skilpadde, blått punkt, blåøyet hvitt, rubinøyt hvitt, kastanje agouti, sølvmart, røykperle, spiss hvit, sabelpunkt og siamesisk sabel. De har ingen spesielle markeringer i henhold til ARBA-standardene.

Pleiebehov

For å se deres personligheter blomstre, trenger Løvehodekaniner nok tid utenfor buret sitt. La kaninen utforske og den vil naturlig danne meget sterke bånd til deg som eier og menneske. Vi anbefaler at du holder denne lille kaninen innendørs, da den utendørs er meget utsatt for vær og rovdyr. Buret bør være av god størrelse og bør ha en bunn av plast eller tre. Løvehodekaniner setter stor pris på myke gode forhold, så en gammel dyne eller ullklær er å foretrekke i buret.

Diett

Deres diett bør bestå av hovedsakelig høy (70 prosent). Resten av kostholdet skal være pellets og kaninvennlig frukt, grønne grønnsaker og grønnsaker. Frukt og grønnsaker kan også brukes som insentiver og belønning når kaninen fullfører en oppgave eller adlyder en kommando (som å sitte, holde seg eller bruke sitt toalett). Voksne kaniner kan spise hver 1/4 kopp høyfiber pellets hver dag for hver 2,5 kilo kroppsvekt. Pass på vekten, for Løvehodekaniner er små og blir de overvektige kan det innebære betydelige helseproblemer.

Helse

Løvehodekaninen er energisk, kjærlig og elsker å leke. Som en hvilken som helst kaninrase, er det noen helseproblemer som bør overvåkes regelmessig for å sikre en lykkelig, sunn kanin. Kaninens tenner for eksempel, slutter aldri å vokse og blir bare slipt ned og stelt om kaninen har en diett rik på høy. Om kaninen ikke spiser nok høy kan tennene deres vokse og stikke inn i ansiktet og kjeve. For å forhindre dette, må man sørge for at friskt tørt høy alltid er tilgjengelig. Selv med godt med høy tilstede, bør du sjekke kaninens tenner hver måned.

Vær også forsiktig med øremidd, som kan vokse i Løvehodekaninens ører. Symptomene er at kaninen klør seg i ørene hele tiden og ikke finner ro. Hvis du mistenker at kaninen din har øremidd, bør du ta den til din lokale veterinær for å bli behandlet. De fleste tamme kaniner bærer også E. cuniculi parasitten, som er en forkortelse for Encephalitozoon cuniculi. Da denne parasitten er der til vanlig, vil en stor andel av tamme kaniner ikke bli skadet av det, men hvis kaninen er for stresset, kan parasitten bli aktiv. Symptomene inkluderer lammelse, overdreven vannlating og nedsatt syn. Kontakt din lokale veterinær for å lære mer om denne parasitten.

Privacy Policy